Jesienny kompot z gruszkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny rozgrzewający kompot ze słodkich gruszek idealny do jesiennego obiadu.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 600 g gruszek
    - 1,5 litra wody
    - 2 łyżki miodu
    - 2 łyżki cukru trzcinowego
    - 1 płaska łyżeczka kardamonu

Jesienny kompot z gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki obieramy i kroimy na ćwiartki. Wodę gotujemy i dodajemy do niej przygotowane gruszki oraz cukier, miód i kardamon. Gotujemy 10 minut następnie odstawiamy do lekkiego przestygnięcia aby owoce jeszcze puściły sok. Pijemy na ciepło bądź też na zimno jak kto woli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy