Jesienny szpinak z owocami i orzechami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Rewelacyjna sałatka- szpinak w połączeniu owoców i świeżych orzechów.

  • 20 min

Składniki:

  • szpinak młode listki 2 garście
    nektaryna 1 szt
    arbuz kawałek
    maliny 0,5 szk
    miód płynny 2-3 łyżki
    orzechy włoskie świeże (takie z żółtą skórką do obierania)

Jesienny szpinak z owocami i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Listki szpinaku obrać ,dokładnie umyć i osuszyć.Nektarynę obrać z skórki i pokroić w plasterki.Arbuz oczyścić z pestek i pokroić w kostkę.Maliny oczyścić z szypułek,umyć i dobrze osuszyć z nadmiaru wody.Orzechy(świeże ) obrać z żółtej skórki.Na talerz wyłożyć szpinak ,arbuz,maliny,plasterki nektaryny i posypać pokruszonymi orzechami.Przed podaniem polać płynnym miodem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy