Jesienny wegański mus mango-kurkuma

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Przepis na ten mus jest w 100% wegańki, ale jeśli nie czujesz się komfortowo z tym faktem możesz zamienić produkty na te pochodzenia zwierzęcego.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - 100g mango
    - 80g jogurtu naturalnego roślinnego
    - 90ml mleka roślinnego
    - 50g bananów obranych ze skórki
    - 10g miodu lub syropu klonowego
    - 1/4 łyżeczki kurkumy
    - szczyptka cynamonu (opcjonalnie)

Jesienny wegański mus mango-kurkuma - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smoothie mango-kurkuma 1. Włóż wszystkie składniki do blendera i blenduj je przez minutę do uzyskania gładkiej, jedwabistej konsystencji. Gotowe!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy