Jesiotr w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

Uwielbiam rybyyyy i mięsko ;)

Składniki:

  • 500g jesiotra (świeży płat ze skórą)
    1 puszka pokrojonych pomidorów w sosie
    1 ząbek czosnku
    1 płaska łyżeczka tymianku
    sok z cytryny
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    Przyprawy wg.uznania
    sos sojowy ciemny,sól,pieprz

Jesiotr w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę porządnie umyć pod bieżącą wodą,osuszyć i pokroić na kawałki.
    Skropić cytryną,posolić i oprószyć pieprzem

    Pomidory z puszki przelać do miski dodać sos sojowy,czosnek przeciśniety przez praskę,tymianek i natkę pietruszki-wymieszać

    Naczynie zaroodporne wysmarować olejem,wylać na spód połowę sosu pomidorowego.
    Ułożyć kawałki ryby i polać resztą sosu. Przykryć folią aluminiową i piec w 180*C przez 25-30 minut (to zależy jaki gruby mam płat ryby) i gotowe.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.
    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy