Jeżyki

0 (0 ocen)

  • 10 min

Przepis dostałam od mojej cioci, jak jeżyki są gotowe nie muszę nikogo wołać, bo każdy już czeka przy stole.

  • 10 min

Składniki:

  • 1kg piersi z kurczaka
    3 jaja
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki mąki pszennej
    sól, pieprz i przyprawa uniwersalna

Jeżyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka, majonez, mąkę i przyprawy wsypać do miski i zmiksować.
  • 2. Piersi pokroić w kostkę, wymieszać z ciastem i odstawić na 12 godzin.
  • 3. Smażyć na głębokim oleju (kłaść małą łyżeczką), aż będą złote.

Porady

Jeżyki najlepiej smakują z sałatka z pomidora i ogórka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy