Jeżynowe lody

0 (0 ocen)

Zdrowy, a przy tym zimny deser na gorące lato

Składniki:

  • 2 szklanki jeżyn, 2 łyżki cukru, 1/2 szklanki jogurtu naturalnego

Jeżynowe lody - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wsyp jeżyny na sitko. Starannie je umyj pod bieżącą wodą i pozostaw, aby obeschły. Potem wsyp jeżyny do misy miksera, dodaj do nich cukier oraz jogurt i miksuj je tak długo, aż ze wszystkich składników powstanie jednolita masa. Przełóż masę do naczynia, zamknij je i wstaw na kilka godzin do zamrażalnika. Tuż przed podaniem formuj za pomocą łyżki do lodów lodowe gałki i wkładaj je do pucharków.

Porady

Lody możesz polać sosem czekoladowym i przyozdobić owocami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy