Jeżynowy pudding chia

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

na śniadanie albo na deser

  • 3 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 puszki mleka kokosowego
    2,5 łyżki nasion chia
    garść jeżyn
    cukier puder lub syrop z agawy do słodzenia

Jeżynowy pudding chia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nasiona chia zalewamy mlekiem i odstawiamy na 2-3 godziny (można też zrobić to na noc i rano mieć dobrze napęczniałe ziarenka np.na śniadanie).
    Jeżyny miksujemy blenderem, dosładzamy do smaku cukrem lub syropem z agawy.(opcjonalnie do jeżyn można dodać, też trochę malin)
    Na dno szklanek nakładamy mus jeżynowy, a potem uzupełniamy puddingiem chia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy