JEŻYNY DO KREMÓW

0 (0 ocen)

Doskonały dodatek do sporządzania kremów zwłaszcza śmietanowych,jogurtowych,do deserów i lodów.Tak przygotowane jeżyny są pyszne i zdrowe ponieważ nie zawierają sztucznych konserwantów.

Składniki:


  • 1/2 l.jeżyn
    1 szk.cukru
    1 cytryna sok

Jeżyny do kremów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jeżyny do kremów 1.


    Jeżyny przepłukać,osączyć na sicie.Do garnka wlać 3 łyżki wody,włożyć owoce,wsypać owoce,wlać sok z cytryny.Gotować na wolnym ogniu mieszając aż masa zmniejszy objętość o połowę.
    .

  • jeżyny do kremów 2. Gorące wlać do słoików,zamknąć słoik.Po przestudzeniu wynieść do piwnicy

Porady

Można robić z większej ilości jeżyn.Najlepiej jednak przygotowywać małymi porcjami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy