JAJKA W PANIERCE ORZECHOWO-SEROWEJ

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 8 osób

JAJKA NA TWARDO SMAŻONE W PANIERCE ORZECHOWO-SEROWEJ.

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 10 jajek
    2 łyżki masła
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    5 łyżek startego sera
    3 łyżki bułki tartej
    2 łyżki posiekanych orzechów
    1/2 szkl. ketchupu
    1/2 szkl. mleka
    sok z 1/2 cytryny
    1 szklanka oleju
    sól
    pieprz
    cukier

Jajka w panierce orzechowo-serowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 8 jajek gotujemy na twardo.
    Bułkę tartą mieszamy z posiekanymi orzechami i startym serem. W drugiej miseczce mieszamy mleko z 2 jajkami i solą.

    Jajka po wystudzeniu obieramy ze skorki i obtaczamy je w jajku z mlekiem a następnie w orzechowo-serowej posypce. Czynność powtarzamy.

    Na rozgrzanym oleju smażymy do złocistego koloru.

    Przygotowujemy sos: Masło rozpuszczamy i przestudzamy. Dodajemy koncentrat pomidorowy, ketchup, sok z cytryny, sól, pieprz i cukier. Mieszamy.

    Jajka podajemy na ciepło!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy