Jogurtowa babka kokosowa

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób

Szybka w wykonaniu i wilgotna babka kokosowa.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • ▪ 2 jajka*
    ▪ pół szklanki słodzika/cukru
    ▪ 200 g jogurtu naturalnego*
    ▪ 100 ml oleju
    ▪ 2 szklanki mąki (orkiszowa pełnoziarnista)
    ▪ 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ▪ 4 łyżki wiórków kokosowych
    ▪ kilka kropel aromatu śmietankowego

    *składniki w temperaturze pokojowej

Jogurtowa babka kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka i słodzik/cukier miksujemy na puszystą masę. Następnie dodajemy jogurt, olej, aromat śmietankowy i miksujemy do połączenia.

    2. Do mokrych składników dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i wiórki kokosowe. Miksujemy do dokładnego połączenia.

    3. Do formy wyłożonej papierem do pieczenia (mała keksówka) przelewamy masę i pieczemy 45 minut w 180 stopniach.

Komentarze

Podobne przepisy