Jogurtowe babeczki z czekoladą

0 (0 ocen)

zawsze się udają

Składniki:

  • 250 g jogurtu greckiego
    2 jajka
    1 szklanka cukru
    3/4 szklanki oleju
    2 szklanki mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    100 g dowolnej czekolady

Jogurtowe babeczki z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę pokroić na drobne kawałki. Do miski przełożyć jogurt, jajka, cukier, olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz cukier waniliowy. Wyrobić jednolite ciasto. Na samym końcu dodać kawałki czekolady i ponownie wymieszać. Foremki na muffinki napełnić ciastem do 3/4 jej wysokości. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w 180 st C. Po upieczeniu ostudzić. Można posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy