Jogurtowe buraczki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem socjologiem. Lubię poznawać nowe smaki. Buraczki z jogurtem są prawdziwą bombąwitaminową.

Składniki:

  • 2 buraki
    2 ogórki kiszone
    1/2 zielonej części pora
    2 połówki brzoskwini z puszki
    pęczek koperku
    sól, pieprz
    1 op. gęstego jogurtu naturalnego
    kilka liści sałaty

Jogurtowe buraczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Surowe buraki obieramy i ścieramy na tarce na wiórki. Pora i ogórki drobno kroimy. Dodajemy pokrojone brzoskwinie, posiekany koperek i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Składniki łączymy z jogurtem i odstawiamy do lodówki na godzinę. Podajemy na liściach sałaty.

Notka redakcyjna

PP_03-2009

Komentarze

Podobne przepisy