Jogurtowe muffiny

0 (0 ocen)

Jak to bywa przy muffinkach szybko znikają i szybko się je robi.

Składniki:

  • 30 dag mąki pszennej
    10 dag cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    125 gram masła
    1 szklanka jogurtu naturalnego
    2 jajka
    dodatkowo:
    dowolne owoce

Jogurtowe muffiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jogurtowe muffiny 1. Masło stopić i przestudzić, mąkę przesiać i na sucho wymieszać z cukrem, proszkiem i szczyptą soli.
    Osobno ubić jajka z jogurtem i płynnym masłem.
    Płynne składniki dodać do suchych i szybko i niezbyt dokładnie wymieszać łyżką.
    Na dnie foremek do muffin ułożyć po kilka kawałeczków truskawek
    i przykryć je ciastem.
    Piec w nagrzanym do 190st piekarniku około 20 minut po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy