Jogurtowiec

0 (0 ocen)

  • 40 min

Idealnie smakuje z kawą bądź herbatą

  • 40 min

Składniki:

  • 4 jajka
    500 g mąki tortowej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    300 g cukru + 4 łyżki do budyniu
    2 torebki cukru waniliowego
    300 ml jogurtu naturalnego
    1 szklanka oleju
    2 budynie waniliowe na 500 ml mleka dr Oetker
    500 ml mleka
    puszka brzoskwiń



Jogurtowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Najpierw robimy budyń jedną szklankę mleka wymieszać z budyniami i cukrem a drugą zagotować do gotującego się mleka wlewać budyń mieszać do zgęstnienia pozostawić do ostygnięcia
    2. jajka ubijamy z cukrami na puszystą masę przez ok 5 minut po tym czasie ciągle mieszając na niskich obrotach dodajemy stopniowo jogurt a następnie olej. Odkładamy mikser i do masy dodajemy stopniową przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia mieszamy łyżką
    3. blachę wysmarowujemy tłuszczem i oprószamy bułką tartą wylewamy ciasto
    4 budyń przekładami do szprycy lub rękawa cukierniczego i tworzymy na cieście kratkę
    5 brzoskwinie z puszki odsączamy i połówki kroimy na 3-4 części
    6. na powstałe kwadraty ciasta kładziemy kawałki brzoskwiń ciasto pieczemy 45 minut w 180 c



Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy