Jogurtowiec z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

proste i pyszne ciasto

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    400 ml jogurtu naturalnego
    2 duże jajka
    400 gramów mąki pszennej
    1/3 szklanki oleju rzepakowego
    4 łyżki cukru kokosowego
    2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią
    Łyżka proszku do pieczenia
    Około 10 truskawek

    Dodatkowo:
    Cukier puder

Jogurtowiec z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka i jogurt wyjmuję z lodówki na pół godziny przed pieczeniem.
    Jogurt łączę z jajkami i cukrem, ucieram całość, dodaję olej.
    Przesiewam mąkę, dodaję cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszam wszystkie składniki.
    Ciasto przelewam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Umyte i suche truskawki kroję na połówki i wciskam w ciasto.
    Place piekę w 185 stopniach przez 45 minut. Po ostudzeniu posypuję cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy