Kabaczek z farszami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Jestem emerytowaną nauczycielką, więc mam czas, by czasem przygotować coś pysznego dla synowej, syna i wnuczki.

  • 30 min

Składniki:

  • ● młody kabaczek
    ● pęczek rzodkiewek
    ● 25 dag twarogu
    ● pęczek koperku
    ● 2 łyżki śmietany
    ● puszka sardynek
    ● 10 dag startego żółtego sera
    ● 10 dag majonezu
    ● sól, pieprz

Kabaczek z farszami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kabaczka myjemy, osuszamy,
    obieramy ze skórki i przekrawamy
    wzdłuż. Wydrążamy
    i na 2 minuty wkładamy do osolonego wrzątku. Wyjmujemy
    i oprószamy solą i pieprzem.
    Rzodkiewki i koperek myjemy
    i drobno kroimy.
  • 2. Farsz I: twaróg, rzodkiewki,
    połowę koperku i śmietanę mieszamy
    i doprawiamy. Farsz II:
    sardynki rozdrabniamy, dodajemy
    żółty ser, majonez i resztę
    koperku. Mieszamy, doprawiamy.
    Każdą połówkę kabaczka
    napełniamy innym farszem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy