Kabaczkowy cheeseburger

0 (0 ocen)

  • 50 min

...

  • 50 min

Składniki:


  • 20 dag podwójnie zmielonej wołowiny (ligawa)
    1 cebula
    4 krążki kabaczka
    2 liście sałaty
    1 ząbek czosnku
    2 jajka
    Bułka tarta
    Majonez
    Ketchup
    1 cebula czerwona
    1 żółty pomidor
    Musztarda francuska
    Mąka
    2 plasterki sera żółtego
    2 liście sałaty rzymskiej
    Sól i pieprz

Kabaczkowy cheeseburger - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wołowinę mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę ,cebulą pokrojoną w drobną kostkę ,jajkiem , przyprawami i odrobiną bułki tartej. Smażymy kotlety na dobrze rozgrzanej patelni (bez dodatku oleju). Kabaczka obtaczamy w mące ,jajku i bułce tartej i smażymy na złoto. Następnie kabaczka i wołowe kotlety pieczemy przez 20 min.w piekarniku o temperaturze 200 stopni. Po wyciągnięciu dodajemy sałatę ,ser żółty ,cebulę czerwoną ,pomidora ,musztardę majonez i ketchup.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy