KABANOS PO WIEJSKU

0 (0 ocen)

  • 10 min

Kabanosy w innym wydaniu z pieczarkami

  • 10 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI dla 2 osób:

    3 długie kabanosy

    2-3 pomidory

    5-6 pieczarek

    1 duża cebula

    2 łyżki oleju do smażenia

    koperek

    sól, pieprz, bazylia, oregano

Kabanos po wiejsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.

    2. Pieczarki umyć pokroić w talarki i dodać do przesmażonej cebuli.

    3. Pomidory pokroić w kostkę dodać do smażonego farszu.

    4. Kabanosy pokroić na kawałki (wedle uznania), wrzucić do smażenia.

    5. Doprawić przyprawami i dodać koperek, dusić wszystko pod przykryciem przez 5 minut.



    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy