KACZKA W POMIDORACH

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Często zdarza ci się ,że nie masz co zrobić z mięsem z rosołu?Pomysłów na jego wykorzystanie jest wiele,bo szkoda przecież wyrzucać dobre mięso.Mięso z niedzielnego rosołu spokojnie może poczekać w lodówce na drugi dzień ,by wykorzystać go do drugiego dania.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Składniki:

    4 porcje mięsa kaczki z rosołu
    1 puszka pomidorów lub 3 świeże pomidory
    3-4 ząbki czosnku
    1 cebula
    1 łyżka masła
    sól
    pieprz

Kaczka w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek rozgniatamy ,cebulę siekamy w drobną kostkę razem podsmażamy na maśle.Pomidory świeże obieramy ze skórki ;sparzając ję gorącą wodą.Następnie kroimy w kostkę i dodajemy do czosnku i cebuli ;jeśli są to pomidory z puszki kroimy je w kostkę .Przesmażamy kilka minut,następnie podlewamy wodą ok 1/2 szklanki i dusimy do zgęstnienia sosu.Mięso oddzielamy od kości .Dodajemy do sosu i dusimy kilka minut.Wystarczy tak niewiele i danie gotowe!

Komentarze

Podobne przepisy