Kakaowa tarta z kremem czekoladowo – kawowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Pyszna, szybka tarta na spodzie z ciasteczek wykończona musem czekoladowym

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • – 250g kakaowych herbatników,

    – 100g masła,
    – 200g ciemniej czekolady,

    – 30g masła,

    – 330ml śmietany kremówki,

    – 125ml espresso,

    – 3 żółtka.

Kakaowa tarta z kremem czekoladowo – kawowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgniatamy herbatniki i zalewamy rozpuszczonym masłem.

    Wykładamy je do tortownicy wyłożonej papierem i pieczemy przez ok. 10 minut w temperaturze 150°C.

    Roztapiamy czekoladę z masłem, dodajemy kawę i roztrzepane żółtka.

    Śmietanę ubijamy na sztywno i powoli łączymy z wystudzoną masą czekoladową.

    Przekładamy na ciasto i wkładamy do lodówki do stężenia masy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy