Moja wersja jest bardzo fit - ksylitol idealnie zastępuje zbędny cukier,nadzienie z mozzarelli i malin idealnie komponuje się z kakaowo-kokosowym omletem.Porcja dla jednej bardzo głodnej osoby lub dwóch mniej głodnych osobników ;)
20 min
Składniki:
3 jajka
4 łyżki wiórków kokosowych
1 łyżka ciemnego kakao
1 łyżeczka ksylitolu
pół kulki sera mozzarella w zalewie
garść malin
5-6 kropel esencji waniliowej
olej kokosowy do smażenia
Kakaowo - kokosowy omlet z mozzarellą i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka roztrzepać razem z ksylitolem i esencją waniliową.
Dodać kakao i wiórki kokosowe. Porządnie wymieszać.
Mozzarellę pokroić w plasterki.
Na patelni rozgrzać olej kokosowy.
Masę jajeczną wylać na patelnię, przykryć przykrywką, smażyć na niewielkim ogniu 5 minut.
Przewrócić omlet na drugą stronę, smażyć 3 minuty.
Przełożyć na talerz, ułożyć ser, maliny.
Można jeszcze polać miodem :)
Smacznego!
Komentarze