Kalafior Sułtana

0 (0 ocen)

  • 10 min

Kalafior Sułtana sprawia, że na stole pojawia się odrobina orientu, nawet wtedy, kiedy przygotowujemy szybkie i tanie danie.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 kalafior
    0,5 łyżeczki soli

    0,5 szklanki migdałów (obranych ze skórki)
    5 łyżek bułki tartej
    0,5 kostki masła

Kalafior sułtana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior myjemy, gotujemy w wodzie z solą około 10 minut.
  • zrumienione na maśle migdały i bułka tarta 2. Kiedy kalafior się gotuje, siekamy migdały. Rumienimy w garnku masło. Wsypujemy posiekane migdały. Dodajemy bułkę tartą.
  • kalafior sułtana i ziemniaki 3. Ugotowany kalafior układamy na talerzu. Posypujemy masłem z migdałami. Kalafior może być daniem głównym albo dodatkiem np do młodych ziemniaków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy