Kalafior zapiekany

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszny dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ok 10 różyczek kalafiora
    2 garście fasolki szparagowej
    1 pętko kiełbasy
    10 dag sera żółtego
    Pęczek zielonej cebulki
    2 łyżki masła
    Czosnek granulowany, sól, pieprz do smaku

Kalafior zapiekany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior i fasolkę szparagową ugotować al dente w osolonej wodzie. Ugotowany ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na wierzch kolejno układać kiełbasę pokrojoną w półplasterki, drobno pokrojoną cebulką oraz posypać startym żółtym serem. Z wierzchu posypać czosnkiem, solą i pieprzem. Zapiekać w piekarniku w temp 180 st C 20-25 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy