Kalafiorowa mini-tarta

0 (0 ocen)

  • 50 min

Lekki kalafior dobrze komponuje się z ciężkim ciastem francuskim

  • 50 min

Składniki:

  • ciasto francuskie
    1/2 małego kalafiora
    2 plasterki boczku
    50g sera żółtego
    1 łyżka posiekanego koperku
    sól, pieprz
    słodka papryka

Kalafiorowa mini-tarta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto francuskie 1. Dno foremki (13 cm) wyłożyć ciastem, a następnie wąskim paskiem cista wykleić boki foremki.
  • Farsz do tarty 2. Kalafiora podzielić na małe różyczki i gotować na półtwardo. Boczek podsmażyć i pokroić w paski. Kalafiora wymieszać z boczkiem, startym serem, koperkiem, solą i pieprzem.
  • Przed pieczeniem 3. Farsz przełożyć do foremki. Wierzch posypać słodką papryką.
  • Upieczona tarta 4. Zapiekać 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy