Zupa kalafiorowa z cielęciną

0 (0 ocen)

Tradycyjna kalafiorowa uszlachetniona delikatnym i bardzo cenionym mięsem cielęcym.Moja półtora roczna córka zjadła chętnie dokładkę :)

Składniki:

  • (Składniki na 5l.garnek)
    300g.mostku cielęcego
    1 mały kalafior
    4 marchewki
    2 pietruszki
    8 ziemniaków
    2 listki laurowe
    ziarenka ziela angielskiego
    sol,pieprz
    250ml. śmietany 30%

Zupa kalafiorowa z cielęciną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cielęcinę umyć,osuszyć.
    Marchewki oraz pietruszki obrać,umyć.
    Mięso wraz z warzywami,liśćmi laurowymi i zielem angielskim włożyć do garnka.
    Zalać ok 3l. wody,ugotować wywar.
  • 2. Z garnka wyjąć warzywa oraz mięso pokroić w kostkę.
    Ziemniaki obrać,umyć także pokroić w kostkę.
    Umytego kalafiora podzielić na małe różyczki.
  • 3. Wszystkie składniki przełożyć do wywaru,doprawić solą i pieprzem wg.smaku.
    Gotować do miękkości warzyw.
    Chwilkę przed końcem gotowania wlać śmietankę,wymieszać.

Komentarze

Podobne przepisy