Zupa kalafiorowa z koperkiem

0 (0 ocen)

Bardzo pożywna, aromatyczna zupa, niezwykle szybka i łatwa w przygotowaniu.

Składniki:

  • 1porcja rosołowa
    1kalafior
    7ziemniaków
    por
    2pietruszki
    2marchewki
    sól, pieprz
    śmietana
    3l wody
    liść laurowy
    ziele angielskie
    2łyżki mąki
    koperek

Zupa kalafiorowa z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotowywujemy wodę z porcją rosołową. Gdy pojawią się szumowiny, delikatnie je zbieramy.
  • 2. Marchewki, pietruszki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Pora myjemy.
    Gdy woda zacznie wrzeć, dodajemy warzywa i doprawiamy. Gotujemy ok 20-25 minut.
  • 3. Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w małą kostkę. Koperek myjemy i kroimy cienko.Następnie dodajemy do zupy i gotujemy ok. 15-20 minut. Zabielamy śmietaną wymieszaną z mąką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy