Kalafiorowa z orzechami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Najlepiej smakuje z pieczywem. Może być podana jako pasta do chleba.

Składniki:

  • ● kalafior
    ● 10-15 dag sera z niebieską pleśnią
    ● 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
    ● 4 ząbki czosnku
    ● łyżka chrzanu
    ● 2-3 łyżki majonezu
    ● sól
    ● pieprz
    ● kilka piórek szczypiorku

Kalafiorowa z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Różyczki kalafiora (bez łodyżek) ścieramy na tarce
    o dużych oczkach.
  • 2. Schłodzony ser rozkruszamy, czosnek siekamy.
    Z orzechami dodajemy do kalafiora. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
  • 3. Chrzan mieszamy z majonezem. Dodajemy do sałatki i ponownie mieszamy. Podajemy udekorowaną piórkami szczypiorku.

Porady

RADY Marcina Tunaka Ser pleśniowy jest słony, dlatego powinniśmy solić sałatkę z umiarem. Smak sałatki wzbogacimy, dodając kilka posiekanych piórek szczypiorku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2012

Komentarze

Podobne przepisy