Kalafiorowo-brokułowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Właśnie zaczynam studia. Często robię obiady dla rodziny i staram się urozmaicać nasz jadłospis.

Składniki:

  • ● 1 brokuł
    ● 1 kalafior
    ● 3 jajka
    ● 10 dag serka topionego (smak wedle uznania)
    ● 15 dag żółtego sera
    ● sól
    ● pieprz
    ● oregano
    ● bazylia

Kalafiorowo-brokułowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE
    1. Kalafiora i brokuła dzielimy
    na różyczki, gotujemy ok. 5 minut w małej ilości lekko osolonej
    wody. Odcedzamy.
  • 2. Schłodzony serek topiony
    kroimy w kostkę i dokładnie
    mieszamy z rozkłóconymi jajkami.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Ser żółty ścieramy na tarce
    o dużych oczkach i mieszamy
    z bazylią i oregano.
  • 3. Do naczynia żaroodpornego
    wykładamy warzywa, zalewamy
    masą jajeczną i posypujemy serem.
    Zapiekamy ok. 1 godziny
    w pie kar niku rozgrzanym do
    temperatury 180 C.

Notka redakcyjna

PPWS_06-2009

Komentarze

Podobne przepisy