Kalafiorowo-serowa zupa.

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczna zupa z sezonowych warzyw.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 mały kalafior lub pół dużego
    1 dowolny serek topiony ( 10 dag )
    1 szklanka śmietany 12%
    1 łyżka masła
    4 marchewki
    2 pietruszki
    posiekany koperek
    kawałek pora
    sól,pieprz

Kalafiorowo-serowa zupa. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obrać umyć i pokroić,kalafior podzielić na różyczki.
  • 2. Przygotowane warzywa przesmażyć na maśle,zalać gorącą wodą i gotować do miękkości.
  • 3. Serek topiony rozpuścić w odrobinie gorącej wody i razem ze śmietaną wlać do zupy.Dodać koperek,przyprawić do smaku solą i pieprzem,zagotować.

Komentarze

Podobne przepisy