Kalafiorowo- tuńczykowa sałatka

0 (0 ocen)

Pyszna, szybka i zdrowa. Geneza tej sałatki to „moja wielka chęć na kalafiora”:). Zachcianka została w 100% zaspokojona. Sałatka smakowała wszystkim domownikom.

Składniki:

  • Składniki:
    • 1 kalafior,
    • 1 puszka tuńczyka w oleju,
    • Około 5 ogórków kiszonych,
    • 0,5 cebuli,
    • Szczypiorek do dekoracji,
    • 4-5 łyżek majonezu,
    • Sól, pieprz do smaku

Kalafiorowo- tuńczykowa sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzić i ostudzić.
    Cebule oraz ogórki kroimy w kostkę.
    Tuńczyka odsączamy z zalewy.
    Tak przygotowane składniki łączymy ze sobą. Dokładamy majonez. Delikatnie mieszamy o doprawiamy do smaku.
    Sałatkę podajemy oprószoną posiekanym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy