Pyszna, szybka i zdrowa. Geneza tej sałatki to „moja wielka chęć na kalafiora”:). Zachcianka została w 100% zaspokojona. Sałatka smakowała wszystkim domownikom.
Składniki:
Składniki:
• 1 kalafior,
• 1 puszka tuńczyka w oleju,
• Około 5 ogórków kiszonych,
• 0,5 cebuli,
• Szczypiorek do dekoracji,
• 4-5 łyżek majonezu,
• Sól, pieprz do smaku
Kalafiorowo- tuńczykowa sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzić i ostudzić.
Cebule oraz ogórki kroimy w kostkę.
Tuńczyka odsączamy z zalewy.
Tak przygotowane składniki łączymy ze sobą. Dokładamy majonez. Delikatnie mieszamy o doprawiamy do smaku.
Sałatkę podajemy oprószoną posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze