Kalafiorowy przysmak

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem świeżo upieczonym magistrem. Mam sporo wolnego czasu, dlatego dużo gotuję. Danie z kalafiora jest łatwe, szybkie i pyszne. Doskonale smakuje w ciepłe dni

Składniki:

  • 1 kalafior
    5 pomidorów
    4 jajka
    szczypiorek
    sól
    majonez

Kalafiorowy przysmak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora myjemy, dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy w osolonej wodzie, następnie studzimy i wykładamy na talerz (lub półmisek).
  • 2. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na ćwiartki. Pomidory również. Na kalafiorze układamy pomidory, a na nich jajka. Przykrywamy majonezem,
    posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem. Wstawiamy do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2009

Komentarze

Podobne przepisy