Kalarepa z kurkumą i czosnkiem

0 (0 ocen)

Oryginalny przepis pochodzi z magazynu Sól i Pieprz. Jest warty wypróbowania, kalarepa wyszła pyszna. Może być dodatkiem do drugiego dania, bądź stanowić samodzielne danie.

Składniki:

  • 2 kalarepy
    1-2 łyżki masła
    2-3 ząbki czosnku
    100ml bulionu (może być z kostki)
    100ml śmietany
    1 łyżeczka kurkumy
    1 łyżeczka vegety
    Sól, pieprz
    Natka pietruszki

Kalarepa z kurkumą i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepę obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć na maśle z obydwu stron. Dodać przeciśnięty prze praskę czosnek. Gdy kalarepa się zarumieni, dodać bulion. Gotować, aż kalarepa będzie miękka. Śmietanę połączyć z kurkumą i wlać do kalarepy. Chwilę gotować. Doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy