1.Galaretkę Piña Colada przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu (można dodać trochę mniej wody). Ostudzić i przelać do szklanek, zostawiając miejsce na drugą galaretkę, pozostałą galaretkę wlać do silikonowych foremek na muffinki. Część z tej galaretki można pomieszać z serkiem i wówczas do kilku foremek wlać galaretkę, a do pozostałych galaretkę z serkiem. Pozostawić do stężenia.
Galaretki Mojito i Pink Margetita przygotować jak wyżej, do połowy można dodać serek. Rozlać do foremek na muffinki na wcześniejszą galaretkę. Z pozostałych przygotować w foremkach galaretki o różnych kształtach. Ja użyłam plastikowych foremek do wycinania z ciasta kształtów ciastek, które szczelnie z jednej strony zawinęłam folią spożywczą. Po stężeniu powstały galaretki o ciekawych kształtach. Tak powstałe galaretki układamy w szklankach i foremkach muffinkowych na stężałą galaretkę.
Przygotować galaretkę Blue Curacaotak jak poprzednie i tężejącą rozlać do szklanek i foremek.
Komentarze