Kanapka króliczek

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Takim śniadaniem łatwo zachęcić do jedzenia każdego malucha.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    -chleb
    -parówka lub paluszek drobiowy
    -ser
    -marchewka
    -szczypiorek
    -listek selera lub koperek

Kanapka króliczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na posmarowanej masłem kromce chleba układamy plasterek sera, który stworzy tło obrazka. Parówkę kroimy na plasterki. Z dwóch z nich układamy głowę i brzuszek zajączka. Jeden plasterek kroimy na pół i tworzymy uszka. Nożem kroimy mniejsze fragmenty z parówki na nóżki i łapki. Mogą mieć okrągły jak i podłużny kształt, w zależności od naszej wizji. Łapki i pyszczek dekorujemy serem. Z malutkich fragmentów szczypiorku robimy zajączkowi oczka i uśmiech z noskiem. Z ugotowanej wcześniej marchewki wycinamy maleńkie trójkąty, które posłużą za marchewki. Nać tworzymy z koperku lub listka selera.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KHWS_03-2014

Komentarze

Podobne przepisy