Kanapka owocowa

0 (0 ocen)

To były pyszne kanapki. Chrupiące, pachnące z kolorowym, smacznym wnętrzem.

Składniki:

  • - ciasto francuskie;
    - ulubione owoce (u mnie były to: banany, pomarańcze, kiwi, winogrona białe i różowe, brzoskwinie z puszki, ananasy z puszki, truskawki);
    - ewentualnie cukier puder;
    - ewentualnie bita śmietana.

Kanapka owocowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ciasta francuskiego wyciąć kawałki, które będą przypominać po upieczeniu bułki. Następnie upiec zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu i wystudzić. Owoce umyć, obrać i pokroić na kawałki. Bułki przekroić z jednej strony, tak aby można było do nich włożyć owoce. Uwaga: bułki są bardzo delikatne. Można posypać cukrem pudrem i/lub udekorować bitą śmietaną.

Komentarze

Podobne przepisy