Kanapki z kotlecikami z jajek

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis na 4 spore kanapki

  • 30 min

Składniki:

  • - na kotleciki:
    4 jajka,
    pęczek szczypiorku,
    sól,
    pieprz,
    bułka tarta,
    olej do smażenia.
    - pozostałe składniki kanapki:
    pieczywo,
    majonez,
    pieprz,
    sól ziołowa lub zwykła.

Kanapki z kotlecikami z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - kotleciki:
    3 jajka gotujemy na twardo, hartujemy, obieramy i drobno siekamy lub rozgniatamy widelcem. Szczypiorek drobno siekamy, dodajemy do jajek, wbijamy 1 jajko, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy na jednolitą masę (jeśli jest zbyt rzadka podsypujemy bułką tartą). Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na wolnym ogniu.
    - kanapka:
    Pieczywo smarujemy cienką warstwą majonezu, przyprószamy solą i pieprzem. Wystudzone kotleciki kroimy w plastry, układamy na pieczywie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy