Kanapki z sałatą, kiełbasą chorizo i rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Chrupiące kanapki z sałatą, kiełbasą chorizo i rzodkiewką. Idealne na śniadanie lub kolację.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • domowego wypieku chleb pszenny 2 kromki
    kiełbasa chorizo 12 plasterków
    rzodkiewka 1-2 szt.
    mini sałata rzymska 4 listki
    świeża bazylia do dekoracji

Kanapki z sałatą, kiełbasą chorizo i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kromki chleba przecinamy wzdłuż na połówki. Na każdą połówkę układamy po liściu salaty, 3 plasterki kiełbasy, a po między plasterkami kiełbasy, po plasterku rzodkiewki. Kanapki dekorujemy świeżą bazylią.

    Smacznego!!!

Komentarze

Podobne przepisy