Kanapkowe jeżyki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Już od dawna czytam Przyślij przepis!, a od wakacji, gdy miałam więcej wolnego czasu, częściej przygotowuję pyszne i apetyczne przekąski.

Składniki:

  • ● kawałek bagietki
    ● pasztet drobiowy
    ● topiony ser, np. gouda
    ● kilka małych czarnych oliwek, najlepiej bez pestek
    ● kawałek czerwonej papryki
    ● sałata i gałązki koperku do dekoracji

Kanapkowe jeżyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kanapkowe jeżyki 1. Bagietkę kroimy ukośnie na
    cienkie kromki i każdą grubo
    smarujemy pasztetem.
  • Kanapkowe jeżyki 2. Serek przeciskamy przez wyciskarkę
    do czosnku i układamy
    na 3/4 każdej kanapki.
  • Kanapkowe jeżyki 3. Z drobno pokrojonych o liwek
    robimy oczy jeżyków,
    a z małych kawałków papryki
    noski. Kanapki kładziemy na
    liściach sałaty i dekorujemy
    koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2010

Komentarze

Podobne przepisy