Kanapkowe torciki

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Kanapkowe torciki świetnie się sprawdzą na wszelkiego rodzaju przyjęciach a także na rodzinne śniadanie. Trzy rodzaje farszów idealnie się ze sobą komponują .

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -6 kromek chleba tostowego

    Farsz oliwkowo-pomidorowy:
    -2 łyżki sera feta
    -1 łyżka oliwek
    -2 suszone pomidory

    Farsz jajeczny:
    -2 jajka ugotowane na twardo
    -1 łyżeczka masła
    -szczypiorek
    -sól,pieprz

    Farsz maślano-kiełkowy:
    -1 łyżeczka masła
    -2 garści dowolnych kiełek
    -sól,pieprz

Kanapkowe torciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Chleb opiekamy w tosterze.
  • 2. Farsz oliwkowo-pomidorowy: fatę, oliwki i suszone pomidowy przekładamy do miseczki i blenderujemy.
    Farsz jajeczny: jajka ścieramy na tarce , dodajemy masło, szczypiorek, przyprawiamy do smaku i mieszamy.
    Farsz maślano-kiełkowy: kiełki szatkujemy, mieszamy z masłem i przyprawiamy do smaku.
  • 3. Kromki chleba przekrawamy na pół, przekładamy farszami.
    Dekorujemy pozostałym farszem i posypujemy szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy