Kanie na zielonej łące

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Na zielonej łące je znalazłam i na zielono podałam.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI::
    - kapelusze kani: 4 sztuki
    - brokuł: 0.5 sztuki
    - jajo: 1 sztuka
    - mleko: 2 łyżki
    - bułka tarta i ser żółty: 0.5 szklanki

Kanie na zielonej łące - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kanie na łące 1. Kapelusze kani oczyścić.
    Jajo rozmącić z mlekiem - 2-3 łyżki a następnie zamoczyć w nim kapelusze i panierować w bułce tartej wymieszanej z serem tartym.
    Sprawdza się tu dobrze ser długo dojrzewający typu parmezan.
    Ja użyłam sera korycińskiego domowej roboty który dojrzewa u mnie od kwietnia.
    Kapelusze smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
    Brokuła podzielić na różyczki i ugotować na parze.
    Usmażone kapelusze układać na brokułach.

Komentarze

Podobne przepisy