Kapuściana surówka od cioci

0 (0 ocen)

  • 20 min

Smaczna troszkę z miodową nutką.

  • 20 min

Składniki:

  • kapusta kiszona 1 kg
    marchew 3-4 szt
    por 1 szt
    miód płynny 1 łyżka
    sól
    pieprz
    olej
    cukier

Kapuściana surówka od cioci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odcisnąć i można pokroić.. Marchew obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Por oczyścić i drobno pokroić. Kapustę, marchew i por skropić lekko olejem i połączyć miodem. Doprawić solą,cukrem i pieprzem do smaku.
    Gdy kapusta jest zbyt kwaśna miodu można dodać troszkę więcej.

    Podawać jako dodatek do obiadu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy