kapuściane kotleciki

0 (0 ocen)

Przygotowanie tego dania nie wymaga dużo wysiłku, a smakuje rewelacyjnie

Składniki:

  • 20 dag kapusty kiszonej,
    20 dag kapusty włoskiej,
    30 dag szynki,
    4 kajzerki,
    2-3 cebule,
    150 ml mleka,
    2 jaka,
    2 łyżki posiekanej natki,
    3 łyżki mąki pszennej,
    2 łyżki mąki ziemniaczanej,
    sól,
    pieprz,
    olej,

Kapuściane kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.posiekaj kapustę włoską i kiszoną. Kajzerki pokrój, włóż do miski. Szynkę potnij w kostkę, cebulę obierz i posiekaj. Razem z szynką podsmaż na oleju. Przełóż do kajzerek. Dodaj posiekaną kapustę, natkę, mleko, żółtka i mąkę. Wyrób.
    2.dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj pianę z białek i wymieszaj. Odstaw na 15 min. Następnie uformuj kotleciki, poukładaj w nasmarowanym olejem żaroodpornym naczyniu. Najlepiej smakuje z kaszą i surówką z ogórka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy