Kapuściane Pizzerki

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kiedy zostanie Wam kapusta od gołąbków lub macie małą kapustę można wykorzystać ją w taki sposób

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ fileta z kurczaka
    • Sól
    • 1 łyżka przyprawy Gyros
    • Olej do smażenia
    • 4 ogórki konserwowe
    • 1 papryka czerwona
    • ½ puszki kukurydzy
    • 200 ml przecieru pomidorowego
    • Szczypta Chili
    • Mała główka kapusty
    • 2 jajka
    • Bułka tarta do panierki
    • 10 dag sera żółtego

Kapuściane pizzerki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros i prużymy na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę oraz ogórki konserwowe, kukurydzę bez zalewy, pod koniec prużenia wlewamy przecier, doprawiamy chili.
  • kapusta 2. Kapustę obgotowujemy w osolonej wodzie i kroimy w 2 cm plastry.
    Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • ser 3. Kapustę po usmażeniu układamy na żaroodpornym półmisku i nakładamy farsz mięsny.
    Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy mięso. Zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera.
  • danie 4. Gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy