Kapuśniaczek babci Stasi

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Moja rodzina za nim przepada.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - biała kapusta: 40 dekagramów
    - rosół: 2 litry
    - wędzony boczek: 10 dekagramów
    - cebula: 1 sztuka
    - ziemniaki: 25 dekagramów
    - listek laurowy: 1 sztuka
    - przecier pomidorowy: 1 łyżka
    - Posiekany koperek: 1 łyżka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta

Kapuśniaczek babci stasi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą, dodajemy listek laurowy i gotujemy do miękkości. Gdy kapusta będzie prawie miękka, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Cebulę i boczek kroimy w kostkę , podsmażamy, dodajemy do zupy, chwilę gotujemy.Doprawiamy do smaku przecierem pomidorowym, solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy