Kapuśniaczki

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie, łatwe w przygotowaniu.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto
    - 50 dag mąki
    - 1 margaryna
    - 2 żółtka
    - 5 dag drożdży
    - 1/2 szklanki śmietany
    - 2 łyżeczki proszku

    Nadzienie
    - kapusta kiszona
    - cebula
    - sól, pieprz

Kapuśniaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto - mieszamy drożdże ze śmietaną, proszkiem, dodajemy żółtka, następnie całą margarynę i mąkę zarabiamy ciasto.
  • 2. Nadzienie - gotujemy kapustę, drobno posiekać podsmażyć z cebulką - dobrze doprawić.

    Rozwałkowujemy ciasto wycinamy wzory według uznania, nakładamy farsz zlepiamy. Układamy na blaszkę smarujemy białkiem pieczemy 15 minut w temp. 180.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy