kapuśniak

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Moje ulubione danie

  • 2 godz.

Składniki:

  • 5dkg kiszonej kapusty,5szklanek rosołu z kury,2cebule,2marchewki,4suszone grzybki,3łyżki oleju,2łyżki maki pszennej,2listki laurowe,3ziarna ziela angielskiego,sól,pieprz,1kciuki ziemniakow,.20dkg ugotowanego mieska z kurczaka

Kapuśniak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzybki zalać gorącą wodą odstawić na godzinkę,kapustę odcisnąć z soku,marchewkę obrać i zetrzeć na tarce,cebule pokroić w kostkę dodać marchewke zeszklić na tłuszczu,dodać kapustę i grzybki,wraz z wodą w której się moczyly,przyprawy dusić 10min.dodać rosół z kostki i gotować 40min.,ziemniaki ugotowane osobno w wodzie osolonej,odwiedzone dodać do reszty ,mięsko gotujemy 20min.i dajemy do kapusniaka,podawać gorace.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy