Kapuśniak don Antonio z papryką, ryżem, kiełbasą

0 (0 ocen)

zupa na kapuście włoskiej z papryką,ryżem, kiełbasa czosnkową, białym winem...

Składniki:

  • · wywar mięsny 1,70 L
    · kapusta włoska 50 dag
    · papryka 2 strąki
    · kiełbasa czosnkowa 15 dag
    · chleb 8 dag
    · ryż 3 lyżki
    · tłuszcz
    · keczup 4 lyżki
    · wino białe wytrawne 4 lyżki
    · sól
    · pieprz
    · czosnek
    · papryka słodka mielona
    · przyprawa do zup

Kapuśniak don antonio z papryką, ryżem, kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać częścią wywaru, ugotować. Paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę zaraz z kiełbasą i chlebem, dodać opłukany ryż, podsmażyć na tłuszczu, zalać pozostałym wywarem, ugotować. Następnie połączyć z kapustą, keczupem i winem, gotować kilka minut doprawić do smaku

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy