Kapuśniak Krzysztofa

0 (0 ocen)

zupa z kapusty kiszonej z parówkami....

Składniki:

  • · wywar mięsny 1,5 L
    · kapusta kiszona 30 dag
    · cebula biała
    · papryka 2 strąki
    · tłuszcz
    · koncentrat pomidorowy 2 łyżki
    · mąka pszenna 1-2 łyżki
    · parówki cienkie 2-3 szt
    · sól
    · pieprz
    · przyprawa do zup

Kapuśniak krzysztofa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pokroić, zalać wywarem, ugotować. Cebulę i paprykę oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę, podsmażyć, skropić wodą i dusić do miękkości; pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy, oprószyć mąką. Połączyć z kapustą i parówkami obranymi z osłonek i pokrajanymi w plasterki, zagotować, doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy