Kapuśniak na wędzonym boczku

0 (0 ocen)

Pyszny, sycący i rozgrzewający

Składniki:

  • Składniki:

    300g kiszonej kapusty,
    200-250g wędzonego boczku,
    włoszczyzna,
    cebula,
    liść laurowy,
    ziele angielskie,
    kminek,
    pieprz,
    sól,
    2-3 ziemniaki,
    2 łyżki oleju.

Kapuśniak na wędzonym boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włoszczyznę umyj, obierz i zalej wodą. Dodaj liść laurowy oraz ziele angielskie i zagotuj. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojoną kapustę kiszoną. Do bulionu wrzuć kapustę. Boczek podsmaż na patelni i dodaj do wywaru. Wrzucić pokrojone ziemniaki. Gotuj około 20 min. Dopraw do smaku, pieprzem , solą oraz kminkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy