Kapuśniak Thomson

0 (0 ocen)

zupa z kapusty pekińskiej, koncentratu, cebuli, wiórków koksowych i....

Składniki:

  • · wywar warzywny 1,5 L
    · kapusta pekińska 50 dag
    · ziemniaki 4 szt
    · cebula 2 szt
    · koncentrat pomidorowy 2 łyżki
    · mąka pszenna 1 łyżka
    · tłuszcz
    · wiórki kokosowe 2 lyżki
    · sól
    · curry
    · imbir
    · czosnek
    · papryka słodka mielona
    · goździki

Kapuśniak thomson - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usuwając grube nerwy. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wrzącym wywarem, dodać kapustę, ugotować. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, dodać koncentrat pomidorowy, mąkę, wiórki kokosowe i przyprawy, dusić kilka minut, ciągle mieszając. Potem połączyć z zupą, chwilę pogotować, doprawić do smaku.

Komentarze

Podobne przepisy